Norme metodologice IMM Factor si Agro IMM Invest

 In Noutati fiscale

In data de 12.04.2021 a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea nr. 422 pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice de aplicare a OUG 110/2017 privind Programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii si a intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie IMM Invest Romania.
Modificarile si completarile vizeaza introducerea Normelor metodologice pentru Programul Agro IMM Invest prin care statul garanteaza creditele pentru agricultura accesate pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investitii in societati din domeniile agricultura, pescuit, acvacultura si sectorul alimentar.
Participantii la acest program vor primi si un grant de 10% din creditul acordat.
Actul normativ este in vigoare de la data de 12 aprilie 2021.

Tot in data de 12.04.2021 a fost publicata Hotararea nr. 423 care aproba Normele metodologice de aplicare a OUG 146/2020 privind aprobarea Programului IMM Factor – Produs de garantare a creditului comercial si a schemei de ajutor de stat asociate acestuia.
Programul va permite decontarea la banci a facturilor garantate de stat, ajutand astfel IMM-urile sa obtina lichiditati prin factoring (facturile emise de IMM-urile participante la program fiind decontate de banci inainte de scadenta).
Actul normativ a intrat in vigoare de la data de 12 aprilie 2021.

Recent Posts