Software si Servicii IT

IT-ul este, de departe, cea mai performanta industrie a Romaniei in prezent. O industrie care face parte din rândul celor creative, cu o valoare adăugată mare, şi care a ajuns să aibă o contribuţie în produsul intern brut mai mare decât agricultura.

Avand in vedere toate tendintele din piata IT – cloud computing, analytics/big data, digital, mobilitate si securitate, o buna organizare a informatiei contabile care sa poata livra rapid managerilor/antreprenorilor rapoartele necesare pentru luarea deciziilor, devine un element cheie care poate face diferenta intr-o piata concurentionala.

De la tratamentul fiscal si contabil in ceea priveste vanzarea licentelor pentru programe software si pana la modul de recunoastere a cheltuielor cu producerea unui sofware noi va putem oferi sfaturi practice pentru identificarea celor mai bune solutii potrivite stadiului de dezvoltare al companiei

Pentru a stimula dezvoltarea industriei IT exista mai multe facilitati fiscale aplicabile pentru care noi va putem consilia cu transpunerea lor corecta astfel incat sa preintampinam eventuale erori pe care un control fiscal le poate identifica. Aspectele specifice fiscale in care noi va putem consilia cuprind taxarea muncii pentru salariatii din departamentele IT cat si din cercetare-dezvoltare si aplicarea facilitatilor fiscale pentru cercetare dezvoltare.